Vi välkomnar Christer Westerberg som ny produktionsplanerare

Vi hälsar Christer varmt välkommen till CNC Plåt, nedan kan ni läsa en presentation av Christer.

Jag är uppvuxen i Västervik där Linköping och Saab Flygdivisionen blev första arbetsplats 1986 med en start som elevingenjör med inriktning konstruktion. Efter 5 år flyttade jag till Borås för att arbeta med konstruktion av hydraulik på Atlas Copco. Efter Borås kom jag tillbaks till Linköping och jobbade som konsult på IKG med uppdrag på ett flertal företag.

1995 kom då möjligheten att flytta tillbaks till Västervik då närheten till skärgården saknats genom åren. Jag började jobba på Richardssons Verktygsservice med konstruktion av pressgjutningsverktyg. Hann även med en kort avstickare till Electrolux innan de lade ner sin verksamhet i Västervik. 

Under 26 år arbetade jag på Richardssons, där jag majoriteten av tiden varit inriktad mot konstruktion, med ansvar för konstruktionsavdelningen. Jag har även arbetat med olika utvecklingsprojekt i produktionen men de sista fyra åren arbetade jag som produktionschef.

Under åren har jag skaffat mig erfarenheter inom ett flertal CAD-system såsom Catia, Cadam, AutoCad, Solidworks, Caedds5, Cimcad och inte minst Creo (ProEngineer) med tillhörande PDM-system Windchill. Även MPS-system såsom Mapaz och Monitor.

Jag har jobbat mycket med projektledning både med svenska och utländska kunder. Vidare har jag jobbat mycket med digitalisering och visualisering för att leda arbetet. Detta tillsammans med Lean Manufacturing har varit ett roligt och inspirerande arbete med utveckling av metoder och planering. För att ytterligare öka kunskapen kring Lean så kompletterade jag under 2020 med 7,5 hp Lean Manucturing på Chalmers.

Jag är gift sedan 27 år med 2 döttrar som roar sig på universitet o högskola. Annars består livet vid sidan om jobbet av att ta hand om mitt hus, njuta av skärgården och även njuta av livet i sommarstugan. Motorcykelturer på sommaren tillhör också det som förgyller vardagen